Premies spouwmuurisolatie door netbeheerder

Ook in 2018 zijn er nog premies te verkrijgen van de netbeheerder indien je een bestaande spouwmuur volledig laat opvullen met nieuwe isolatie.

Premiebedrag

Isolatiesysteem Premie per m2 Min. Rd-waarde
Spouwmuurisolatie €5 / m2 Geen

Zoals bovenstaande tabel aangeeft kan je in 2018 nog van een korting van €5 per m² volledig opgevulde spouwmuurisolatie genieten.

Voorwaarden

Om te kunnen genieten van de premie, dien je wel aan een aantal voorwaarden voldoen, wij sommen de belangrijkste op:

  • Bovenstaande werken dienen uitgevoerd te worden door erkende installateurs bekwaam voor het uitvoeren van na-isolatie van spouwmuren met in-situ isolatieproducten en die werken volgens het STS 71.1.

  • De spouw dient minimaal 5 cm dit te zijn en moet volledig gevuld worden met thermische isolatie.

  • Er moet gewerkt worden met erkende isolatieproducten zoals schuimen ( polyurethaan PUR ), minerale wol ( rotswol, glaswol ) of korrels ( polystyreenparels EPS ), met een lambdawaarde van maximaal 0,065 W/mK. Vraag aan jouw aannemer met welke soort producten ze werken en of ze in aanmerking komen voor subsidies.

  • De woning moet ook aangesloten zijn op het distributienet voor 01/01/2006 ( of heeft een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning van voor die datum ).

  • Als bewijs dient de factuur minimaal 1 jaar na facturatiedatum ingediend te worden bij de desbetreffende netbeheerder.

Om alle voorwaarden te raadplegen, verwijzen we naar de website van de netbeheerders.

Waar kan je de premie aanvragen?

Je kan de premies online aanvragen via de website van:

Offerte muurisolatie? Klik hier