Prijs muurisolatie

Prijs muurisolatieWat kost het laten plaatsen van muurisolatie per m² door een erkende aannemer?

Prijs muurisolatie per m²

Onderstaande tabel geeft de gemiddelde kost per m² weer voor het laten plaatsen van muurisolatie door een geregistreerde aannemer zonder tussenkomst van premies en subsidies.

Isolatiesysteem Prijs*
Nieuwe spouwmuur isoleren ( nieuwbouw ) €20 / m²
Bestaande spouwmuur isoleren ( verbouwing ) €15 - €30 / m²
Isoleren tegen binnenmuur ( isolatie + afwerking ) €40 - €80 / m²
Isoleren tegen buitengevel ( isolatie + afwerking ) €100 - €150 / m²

* Gemiddelde prijs / m². Prijzen excl. BTW & incl. plaatsing.

Premie via Mijn VerbouwPremie

Afhankelijk van de inkomenscategorie ontvang je een bepaald premiebedrag. Het inkomen van de eigenaar(s) en de gezinssituatie bepalen tot welke inkomenscategorie je behoort binnen Mijn VerbouwPremie. Afhankelijk van de inkomenscategorie waartoe je als eigenaar-bewoner behoort, kunt je beroep doen op verschillende premies en premiebedragen.

Wat zal de prijs van muurisolatie bepalen?

Niet alleen de prijs speelt een rol, maar ook andere criteria kunnen de keuze van een isolatiemateriaal bepalen, denk maar aan:

  • Isolatiewaarde of U-waarde;
  • Gewicht;
  • Prijs;
  • Vorm;
  • Akoestiek;
  • ... 

Verlaagd BTW-tarief

Isolatiewerken kunnen in aanmerking komen voor een verlaagd BTW-tarief. In onderstaande tabel zie je hoe oud je woning dient te zijn.

Woning > 10 jaar oud Woning < 10 jaar oud
6% BTW bij renovatie 21% BTW bij renovatie

Opgelet, om te genieten van een verlaagd BTW-tarief dient de levering en uitvoering van de isolatiewerken dienen uitgevoerd te worden door dezelfde erkende aannemer. Doe-het-zelvers krijgen geen verlaagd btw-tarief op de aankoop van hun materiaal.

Staat van de gevel

Het kan zijn dat de staat van de buitengevel zeer slecht is waardoor er eerst een grondige gevelrenovatie dient doorgevoerd te worden. Of kamp je met vochtproblemen? Onvoorzienbare renovatiewerken zullen de prijs van de renovatie én per m² doen stijgen. Als je offertes vergelijkt, hou dan rekening met het totaalplaatje en niet enkel met de isolatiewerken.

Vergelijk de muurisolatie prijzen hier

Hoeveel kost de plaatsing van jouw isolatie? Wie zijn erkende aannemers? Welke soort isolatie voldoet voor mijn project? Op al deze vragen kan je een antwoord krijgen door vrijblijvende offertes aan te vragen. Bovendien kan je een gratis diagnose aanvragen. Klik hier en start jouw offerte-aanvraag.

Offerte muurisolatie? Klik hier