Prijs gevelisolatie

Prijs muurisolatieWat kost het laten plaatsen van gevelisolatie per m² door een erkende aannemer?

Prijs gevel langs buiten isoleren

Onderstaande tabel geeft de gemiddelde kost per m² weer voor het laten plaatsen van buitengevelisolatie door een geregistreerde aannemer. In de tabel kan je ook de korting van de netbeheerder zien indien je in aanmerking komt voor premies en subsidies.

Isolatiesysteem Gemiddeld prijs Korting premie Totaalprijs
Gevelisolatie €110 m² - €15 m² €95 m²

Prijsvoorbeeld

Stel dat je Jan de voor- en achtergevel van een rijwoning in Gent, ouder dan 25 jaar, langs de buitenzijde wenst te isoleren met muurisolatie én wenst te voorzien van een gevelbekleding. De totaal te isoleren muuroppervlakte is 125 m². De gemiddelde kost voor het na-isoleren langs de buitenzijde ligt rond de €110 / m².

De totale kost voor het isoleren komt ongeveer op €13.750 ( €110 / m² x 125 m² ) excl. eventuele premiekortingen. Maakt Jan aanspraak op een premie dan geniet Jan van een korting van €1.875 ( €15 /m² x 125 m² ). De totaalprijs van het project komt dus op €11.875 mét inbegrip van een premiekorting van de netbeheerder.

Na het raadplegen van de website Premiezoeker, geniet Jan van een extra korting Stad Gent. De stad Gent geeft een extra premie: "Premie voor plaatsen van buitenmuurisolatie in bestaande gebouwen door aannemer". Hierbij geniet Jan van een extra korting van €10 / m² of te wel € 1.250. Opgelet ! Niet iedere stad / gemeente geeft een extra korting.

Extra belastingsvermindering?

Momenteel kan je niet meer genieten van een belastingvermindering waardoor de totaalprijs komt op: € 10.625

Wat bepaalt de totaalprijs?

Niet alleen de prijs speelt een rol maar ook andere criteria kunnen de keuze van een isolatiemateriaal bepalen, denk maar aan: 

  • Isolatiewaarde of U-waarde
  • Gewicht
  • Vorm
  • Akoestiek
  • Renovatiewerken
  • ...

Vlaamse verbeteringspremie

Ook in 2018 kan je tot €1.500 subsidies krijgen indien je woning 25 jaar of ouder is. Klik hier om meer informatie te raadplegen.

Verlaagd BTW tarief

Isolatiewerken kunnen in aanmerking komen voor een verlaagd BTW-tarief. In onderstaande tabel zie je hoe oud jouw woning dient te zijn.

Woning > 10 jaar oud Woning > 10 jaar oud
6% BTW bij renovatie 21% BTW bij renovatie

Opgelet, om te genieten van een verlaagd BTW-tarief dient de levering en uitvoering van de isolatiewerken dienen uitgevoerd te worden door dezelfde erkende aannemer. Doe-het-zelvers krijgen geen verlaagd btw-tarief op de aankoop van hun materiaal.

Staat van de gevel

Het kan zijn dat de staat van de buitengevel zeer slecht is waardoor er eerst een gevelrenovatie dient doorgevoerd te worden. Of kamp je met vochtproblemen? Onvoorzienbare renovatiewerken zullen de prijs van de renovatie én per m² doen stijgen. Als je offertes vergelijkt, hou dan rekening met het totaal plaatje en niet enkel met de isolatiewerken.

Vergelijk de prijzen hier

Hoeveel kost de plaatsing van jouw isolatie? Wie zijn erkende aannemers? Welke soort isolatie voldoet voor mijn project? Op al deze vragen kan je een antwoord krijgen door vrijblijvende offertes aan te vragen. Bovendien kan je een gratis diagnose aanvragen. Klik hier en start jouw offerte-aanvraag.

Offerte muurisolatie? Klik hier