Prijs binnenmuurisolatie

Wat kost het laten plaatsen van binnenmuurisolatie per m² door een erkende aannemer?

Prijs gevel langs binnen isoleren

Onderstaande tabel geeft de gemiddelde kost per m² weer voor het laten plaatsen van buitengevelisolatie door een geregistreerde aannemer. In de tabel kan je ook de korting van de netbeheerder zien indien je in aanmerking komt voor premies en subsidies.

Isolatiesysteem Gemiddeld prijs Korting premie Totaalprijs
Enkele voorzetwand €35 / m² ( isolatie + gipskarton ) - €15 / m² €20 / m²
Gekleefd €35 / m² ( isolatie + gipskarton ) - €15 / m² €20 / m²

Prijsvoorbeeld

Stel dat Piet de binnenzijde van de buitengevel van een rijwoning in Gent, ouder dan 25 jaar, langs de binnenzijde wenst te isoleren met binnenmuurisolatie én wenst te voorzien van een muurisolatie in minerale wol platen en afwerking in gipskarton. De totaal te isoleren muuroppervlakte is 60 m². De gemiddelde kost voor het na-isoleren langs binnen ligt rond de €35 / m². Hij werkt met een geregistreerde aannemer én officiële factuur om subsidies te kunnen aanvragen.

De totale kost voor het naisoleren komt ongeveer op €2.100 ( €35 / m² x 60 m² ) excl. eventuele premiekortingen. Maakt Piet aanspraak op een premie dan geniet hij van een korting van €900 ( €15 / m² x 60 m² ). De totaalprijs van het project komt dus op €1.200 mét inbegrip van een premiekorting van de netbeheerder.

Extra belastingsvermindering?

Momenteel kan je niet meer genieten van een belastingvermindering voor binnenisolatie.

Wat bepaalt de totaalprijs?

Er zijn een aantal criteria dewelke de totaalprijs van binnenisolatie bepalen:

  • Isolatiesysteem ( voorzetwand vs directe plaatsing tegen muur ): Meer info
  • Soort & type isolatiemateriaal ( kunststof / ecologisch / anorganisch / platen / schuim / vlokken... ): Meer info
  • Gewicht
  • Bereikbaarheid
  • Moeilijkheidsgraad afwerking ( uitwerken verwarming / elektriciteit / dorpels... )
  • Vorm voorzetwand / buitenwand ( recht / rond )
  • Soort afwerking ( pleisterwerk / gipskarton + afwerking ): Meer info
  • Aantal m² te isoleren muur
  • ...

Vlaamse verbeteringspremie

Ook in 2018 kan je tot €1.500 subsidies krijgen indien je woning 25 jaar of ouder is. Klik hier om meer informatie te raadplegen.

Verlaagd BTW tarief

Isolatiewerken kunnen in aanmerking komen voor een verlaagd BTW-tarief. In onderstaande tabel zie je hoe oud jouw woning dient te zijn.

Woning > 10 jaar oud Woning > 10 jaar oud
6% BTW bij renovatie 21% BTW bij renovatie

Opgelet, om te genieten van een verlaagd BTW-tarief dient de levering en uitvoering van de isolatiewerken dienen uitgevoerd te worden door dezelfde erkende aannemer. Doe-het-zelvers krijgen geen verlaagd btw-tarief op de aankoop van hun materiaal.

Staat van de gevel

Het kan zijn dat de staat van de buitengevel / binnengevel zeer slecht is waardoor er eerst een gevelrenovatie dient doorgevoerd te worden. Of kamp je met vochtproblemen? Onvoorzienbare renovatiewerken zullen de prijs van de totaalrenovatie per m² doen stijgen. Als je offertes vergelijkt, hou dan rekening met het totaalplaatje en niet enkel met de uit te voeren isolatiewerken.

Vergelijk de prijzen hier

Hoeveel kost de plaatsing van jouw isolatie? Wie zijn erkende aannemers? Welke soort isolatiesysteem voldoet voor mijn project? Op al deze vragen kan je een antwoord krijgen door vrijblijvende offertes aan te vragen. Bovendien kan je een gratis diagnose aanvragen. Klik hier en start jouw offerte-aanvraag.

Offerte binnenmuurisolatie? Klik hier