Prijs binnenmuurisolatie

Prijs binnenmuur isolatieWat kost het laten plaatsen van binnenmuur isolatie per m² door een erkende aannemer?

Prijs binnenmuur isolatie per m²

Onderstaande tabel geeft de gemiddelde kost per m² weer voor het laten plaatsen van muurisolatie door een geregistreerde aannemer zonder tussenkomst van premies en subsidies.

Isolatiesysteem Prijs*
Isoleren tegen binnenmuur ( isolatie + afwerking ) €40 - €80 / m²

* Gemiddelde prijs / m². Prijzen excl. BTW & incl. plaatsing.

Premie via Mijn VerbouwPremie

Afhankelijk van de inkomenscategorie ontvang je een bepaald premiebedrag. Het inkomen van de eigenaar(s) en de gezinssituatie bepalen tot welke inkomenscategorie je behoort binnen "Mijn VerbouwPremie". Afhankelijk van de inkomenscategorie waartoe je als eigenaar-bewoner behoort, kun je beroep doen op verschillende premies en premiebedragen.

Ontdek via het digitaal online loket van Vlaanderen op hoeveel premie je recht hebt: Loket "Mijn VerbouwPremie"

Wat zal de prijs van binnenmuurisolatie bepalen?

Niet alleen de prijs speelt een rol, maar ook andere criteria kunnen de keuze van een isolatiemateriaal bepalen, denk maar aan:

  • Isolatiewaarde of U-waarde;
  • Afwerking;
  • Gewicht;
  • Prijs;
  • Vorm;
  • Akoestiek vermogen;
  • ... 

Verlaagd BTW-tarief

Isolatiewerken kunnen in aanmerking komen voor een verlaagd BTW-tarief. In onderstaande tabel zie je hoe oud je woning dient te zijn.

Woning > 10 jaar oud Woning < 10 jaar oud
6% BTW bij renovatie 21% BTW bij renovatie

Opgelet, om te genieten van een verlaagd BTW-tarief dient de levering en uitvoering van de isolatiewerken dienen uitgevoerd te worden door dezelfde erkende aannemer. Doe-het-zelvers krijgen geen verlaagd btw-tarief op de aankoop van hun materiaal.

Staat van de binnengevel

Het kan zijn dat de staat van de binnengevel zeer slecht is waardoor er eerst een grondige gevelrenovatie dient doorgevoerd te worden. Of kamp je met vochtproblemen? Onvoorzienbare renovatiewerken zullen de prijs van de renovatie én per m² doen stijgen. Als je offertes vergelijkt, hou dan rekening met het totaalplaatje en niet enkel met de isolatiewerken.

Vergelijk de muurisolatie prijzen hier

Hoeveel kost de plaatsing van jouw binnenmuurisolatie? Wie zijn erkende aannemers? Welke soort isolatie voldoet voor mijn project? Op al deze vragen kan je een antwoord krijgen door vrijblijvende offertes aan te vragen. Bovendien kan je een gratis diagnose aanvragen. Klik hier en start jouw offerte-aanvraag.

Offerte muurisolatie? Klik hier