Prijs spouwmuurisolatie

Prijs muurisolatieWat kost het laten plaatsen van muurisolatie per m² door een erkende aannemer?

Prijs muurisolatie

Onderstaande tabel geeft de gemiddelde kost per m² weer voor het laten plaatsen van muurisolatie door een geregistreerde aannemer. In de tabel kan je ook de korting van de netbeheerder zien indien je in aanmerking komt voor premies en subsidies.

Isolatiesysteem Gemiddeld prijs Korting premie Totaalprijs
Spouwmuurisolatie €20 m² - €5 m² €15 m²

Prijsvoorbeeld

Stel dat je een bestaande buitengevel van 120 m² wenst te isoleren met spouwmuurisolatie. De gemiddelde kost voor het na-isoleren in de spouw ligt rond de €20 m². De totale kost voor het isoleren komt ongeveer op €2.400 ( €20 x 120m² ) excl. eventuele premiekortingen. Maak je aanspraak op een premie dan geniet je van een korting van €600 ( €5 x 120m² ). De totaalprijs van het project komt dus op €1.800 mét inbegrip van een premiekorting.

Niet alleen de prijs speelt een rol maar ook andere criteria kunnen de keuze van een isolatiemateriaal bepalen, denk maar aan:

  • Isolatiewaarde of U-waarde
  • Gewicht
  • Prijs
  • Vorm
  • Akoestiek

Vlaamse verbeteringspremie

Ook in 2018 kan je tot €1.500 subsidies krijgen indien je woning 25 jaar of ouder is. Klik hier om meer informatie te raadplegen.

Verlaagd BTW tarief

Isolatiewerken kunnen in aanmerking komen voor een verlaagd BTW-tarief. In onderstaande tabel zie je hoe oud jouw woning dient te zijn.

Woning > 10 jaar oud Woning > 10 jaar oud
6% BTW bij renovatie 21% BTW bij renovatie

Opgelet, om te genieten van een verlaagd BTW-tarief dient de levering en uitvoering van de isolatiewerken dienen uitgevoerd te worden door dezelfde erkende aannemer. Doe-het-zelvers krijgen geen verlaagd btw-tarief op de aankoop van hun materiaal.

Staat van de gevel

Het kan zijn dat de staat van de buitengevel zeer slecht is waardoor er eerst een gevelrenovatie dient doorgevoerd te worden. Of kamp je met vochtproblemen? Onvoorzienbare renovatiewerken zullen de prijs van de renovatie én per m² doen stijgen. Als je offertes vergelijkt, hou dan rekening met het totaal plaatje en niet enkel met de isolatiewerken.

Vergelijk de prijzen hier

Hoeveel kost de plaatsing van jouw isolatie? Wie zijn erkende aannemers? Welke soort isolatie voldoet voor mijn project? Op al deze vragen kan je een antwoord krijgen door vrijblijvende offertes aan te vragen. Bovendien kan je een gratis diagnose aanvragen. Klik hier en start jouw offerte-aanvraag.

Offerte muurisolatie? Klik hier