Prijs spouwmuurisolatie

Prijs spouwmuurisolatieWat kost het laten plaatsen van spouwmuurisolatie per m² door een erkende aannemer?

Prijs spouwisolatie per m²

Onderstaande tabel geeft de gemiddelde kost per m² weer voor het laten plaatsen van isolatie in bestaande spouwmuren door een geregistreerde aannemer zonder tussenkomst van premies en subsidies.

Isolatiesysteem Prijs*
Bestaande spouwmuur isoleren ( verbouwing ) €15 - €30 / m²

* Gemiddelde prijs / m². Prijzen excl. BTW & incl. plaatsing.

Premie na-isoleren buitenmuren via Mijn VerbouwPremie

Afhankelijk van de inkomenscategorie ontvang je een bepaald premiebedrag. Het inkomen van de eigenaar(s) en de gezinssituatie bepalen tot welke inkomenscategorie je behoort binnen "Mijn VerbouwPremie". Afhankelijk van de inkomenscategorie waartoe je als eigenaar-bewoner behoort, kun je beroep doen op verschillende premies en premiebedragen.

Ontdek via het digitaal online loket van Vlaanderen op hoeveel premie je recht hebt: Loket "Mijn VerbouwPremie"

Wat zal de prijs van binnenmuurisolatie bepalen?

Niet alleen de prijs speelt een rol, maar ook andere criteria kunnen de keuze van een isolatiemateriaal bepalen, denk maar aan:

  • Isolatiewaarde of U-waarde;
  • Soort spouwmuurisolatie ( PUR, Vlokken, Parels...);
  • Berekbaarheid spouwmuren;
  • Prijs per m²;
  • Vorm spouw;
  • Akoestiek vermogen;
  • ... 

Verlaagd BTW-tarief

Isolatiewerken kunnen in aanmerking komen voor een verlaagd BTW-tarief. In onderstaande tabel zie je hoe oud je woning dient te zijn.

Woning > 10 jaar oud Woning < 10 jaar oud
6% BTW bij renovatie 21% BTW bij renovatie

Opgelet, om te genieten van een verlaagd BTW-tarief dient de levering en uitvoering van de isolatiewerken dienen uitgevoerd te worden door dezelfde erkende aannemer. Doe-het-zelvers krijgen geen verlaagd btw-tarief op de aankoop van hun materiaal.

Staat van de spouw

Het kan zijn dat de staat van de spouw erbarmelijk is of nog niet voldoet om te isoleren, waardoor deze eerst aangepakt dient te worden. Dit kan extra kosten met zich meebrengen. Klik hier en ontdek of jouw spouwmuur voldoet.

Vergelijk de spouwisolatie prijzen hier

Hoeveel kost de plaatsing van isolatie in jouw bestaande spouwmuren? Wie zijn erkende aannemers? Welke soort isolatie voldoet voor mijn project? Op al deze vragen kun je een antwoord krijgen door vrijblijvende offertes aan te vragen. Bovendien kun je een gratis diagnose aanvragen. Klik hier en start jouw offerte-aanvraag.

Offerte muurisolatie? Klik hier